Årets läger på Uskavi!

Då har vi haft ännu ett värdefullt läger!

På torsdagen när alla anlände så hade vi ganska kallt och blåsigt väder, men när man såg den glädje och de förväntansfulla barnen så glömde vi bort att vädret inte var det som vi hoppats på.

På torsdagskvällen samlades vi alla 90 personer varav ungefär 50 barn i den vackra matsalen på Uskavigården och åt Tacobuffé. Det var en salig blandning av biologiska barn, adopterade barn, familjehemsplacerade barn och vårdnadsöverflyttade barn.

Fredagen började med att föräldrarna delade in sig i grupper och hade diskussioner med olika teman som tex vårdnadsöverflytt, skola etc.

Barnen roade sig med att hoppa i hoppborgen, kasta boll på en gigantisk piltavla, ta sig igenom hinderbanan eller bara hänga med andra barn och lära känna varandra.

På eftermiddagen så var det dags för Needle punchning (ett slags broderi) med Jessica, det visades vara ganska svårt men både barnen och föräldrar tycket att det var roligt. Eftermiddagen avslutade vi med att grilla korv och pinnbröd nere vid vattnet.

Efter middagen så var det dags för disco med både lekar och dans, både barnen och en del föräldrar deltog.

Efter frukosten så blev det promenad till Kalkstensbrottet som nu har blivit en tradition, i år var det några dykare som höll till där, vilket var extra spännande för barnen.

På eftermiddagen så var det baka kakor med Jessica som stod på schemat, helst galet mycket kakor blev det. Till eftermiddagskaffet åt både föräldrar och barnen kakor tills de tog slut.

Efter det så blev det fotbollsmatch med Peter, vilket många gillar och det var uppskattat av både små och större barn/ungdomar.

Och som vanligt så är de flest barn och föräldrar ledsna över att det lägret har ett slut! Men vi ses igen nästa år på Kristi himmelsfärds helgen.

Rulla till toppen